maanantai 3.8.2020 Nea, Linnea, Neea, Vanamo

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Koronaa ei ole vielä todettu Leppävirralla – koulut, kirjasto ja liikuntapaikat kiinni

Farmaseutti Anu Karvinen esitteli tyhjää käsidesihyllyä Leppävirran apteekissa maanantaina.

– Rauhallista on. Yhtään korona-virukseen sairastunutta ei ole meillä tähän mennessä ollut, mutta heidän hoitamiseen on varauduttu, toteaa Kysterin Leppävirran palveluyksikön ylilääkäri Jari Lukkarinen.
Varotoimenpiteenä vuodeosastoille annettiin vierailukielto eilen maanantaina. Myöskään kiireettömiä lääkäriaikoja ei toistaiseksi anneta.
– Tällä hetkellä kiireetön vastaanotto toimii eli annetut ajat ovat voimassa. Mikäli tilanne muuttuu, perumme aikoja tarvittaessa, Lukkarinen sanoo.

Ohjeena on potea flunssat ja muut hengitystiesairaudet ensisijaisesti kotona. Lääkäriin on syytä hakeutua, jos oireet pahenevat niin ettei kotona pärjää.
– Näyttää siltä, että potilaat ovat kuulleet ohjeistuksen ja sitä myös noudattavat. Maanantain akuuttivastaanotto oli tavallista hiljaisempi, Lukkarinen sanoo.

Valtioneuvoston linjauksen mukaan peruskoulujen, lukion sekä kansalaisopistojon tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään.  Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla.

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti.  Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Samoin Leppävirran kirjasto, kirjastoauto, kotiseutumuseo ja Nuokkari sulkeutuvat 13. huhtikuuta saakka. Liikuntapaikat ovat kiinni. Kerhotoiminta on toistaiseksi katkolla.

Lue lisää paperilehdestä!

Jätä kommentti

*