perjantai 20.9.2019 Varpu, Vaula

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Kolmelle seurantalolle korjausavustusta

Kolmen leppävirtalaisen seurantalon korjaamiseen on myönnetty Suomen Kotiseutuliiton avustusta. Avustusta saavat Konnuslahden Maa- ja Kotitalousseura ry 7000 euroa, Kurjalanrannan kyläseura ry 5000 euroa ja Moninmäen Maa- ja kotitalousseura 8000 euroa. Kaikkiaan Pohjois-Savoon seurojentalojen korjauksiin avustuksia myönnettiin 125 000 euroa ja koko maahan yli 1,7 miljoonaa euroa.
Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Korjausavustuksilla pyritään parantamaan talojen toimivuutta ja kuntoa. Kunnossapidon ohella keskeistä on talojen kulttuurihistoriallisten ja arkkitehtonisesti arvokkaiden piirteiden vaaliminen. Avustuksen saamisen ehtona on, että talo on avoin kaikille käyttäjille.
Vuonna 2014 avustuksia suunnataan aiempaa enemmän korjausten suunnittelutyöhön. Keskimääräinen avustussumma on noin 9200 euroa seurantaloa kohti. Korjausavustuksista pääsee tänä vuonna osalliseksi 188 yhdistystä. Puolet avustusta saavista taloista luokitellaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi.

Jätä kommentti

*