lauantai 24.8.2019 Perttu

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Kiertäviä kauppiaita vanhustentaloilla

Leppävirran vanhustentalojen ovilla on kuljeksinut kiertäviä, ulkomaalaisia miehiä kaksittain. He kauppaavat rihkamaa, mm. kissankuvilla varustettuja, laminoituja kuvia, joita myyskentelevät esimerkiksi lautasten alusiksi.

Erään vanhuksen tytär otti yhteyttä Soisalon Seudun toimitukseen ja kertoi häätäneensä itäeurooppalaisen mieskaksikon äitinsä ovelta. Nainen pyysi lehteä varottamaan ihmisiä, että eivät avaisi oviaan tuntemattomille.

– Miehet puhuvat muutaman sanan suomea. Heillä esittelevät suomeksi tekstattua lappusta, jossa lukee, että he ovat ulkomaalaisia opiskelijoita ja tarvitsevat rahaa elääkseen. Miehet ovat 25-35-vuotiaita ja ihan siistin oloisia. Huolestuttaa vain se, että monet palvelutaloissa asuvat ovat jo ainakin osittain dementoituneita, eivätkä ehkä ymmärrä rahan arvoa ja saattavat näin löysätä kukkaroaan turhankin anteliaasti, nainen kertoo.

Nainen toivoo, että vanhusten asuintaloihin saataisiin kaupustelu kielletty -kyltit ja valvontakamerat, epämääräisten liikkujien torjumiseksi.

Jätä kommentti

*