lauantai 19.4.2019 Pilvi, Pälvi

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Kehno jäätilanne peruutti perinteiset kultakelloravit

PERINTEISET kultakelloravit jouduttiin tänäkin vuonna perumaan huonon jäätilanteen vuoksi. Ravit oli tarkoitus pitää sunnuntaina 1.3., mutta lämpimän ja vesisateisen sään myötä Kalmalahden jäällä ei raveja pystytä järjestämään, kertoo Leppävirran Hevosystäväin seuran puheenjohtaja Tapani Korhonen.

Korhonen on hyvin harmissaan siitä, että perinteikkäät ravit täytyi perua jälleen. Myöskään viime vuonna tapahtumaa ei pystytty järjestämään.

– Iso työ meni tänäkin vuonna hukkaan, se ei mieltä ylennä. Mutta minkäs teet, kun jäällä on vettä ja koko viikoksi on luvattu plussakelejä, hän toteaa.

Päätös ravien peruuttamisesta tehtiin perjantaipäivän aikana. Korhonen kertoo, että perjantai onkin kulunut seuran johtokunnan kanssa soitellessa ja keskustellessa ravien tilanteesta.

– Lämpenevä säätila kyllä kieli sitä, että raveja ei saada järjestettyä, mutta odotimme kuitenkin perjantaihin asti ennen kuin teimme päätöksen. Pohdimme myös sitä, pitäisimmekö kultakelloravit Kuopion raviradalla, mutta kyseessä on kuitenkin paikallinen tapahtuma, joten siksi päädyimme ravien peruuttamiseen.

Taloudellisesti seura ei kärsi Korhosen mukaan kuin muutaman kympin vahingot, mutta seuran varainkeruu sitä vastoin ei perutuista raveista hurraa.

– Perinteiset ravit ovat kuitenkin olleet tärkeä osa seuran varainkeruuta. Kyllä tässä on usko vähän koetuksella, kun jouduimme peruuttamaan ravit jo toisena vuonna peräkkäin, hän harmittelee.

Jätä kommentti

*