tiistai 14.7.2020 Aliisa, Alisa

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Kansainvälisiä käsityön taitajia Areenalla viikonloppuna

LEPPÄVIRRALLA järjestettävään Käsityö- ja harrastemessut -tapahtumaan odotetaan yli 40 kansainvälistä käsityötaitajaa Ukrainalta, Valko-Venäjältä ja Venäjältä kotimaisten käsityöläisten lisäksi.

Messut Vesileppis Areenalla avautuvat Lauantaina klo 10 ja päättyvät sunnuntaina klo 16.

Messujen ulkomaisista vierailijoista vastaava Tanja Itkonen kertoo, että moni näistä tulee Suomeen ensimmäistä kertaa. Messut ovat Areenan ensimmäiset, mutta vastaavanlaisia tapahtumia on aiemmin järjestetty muun muassa Moskovassa ja Pietarissa, ja siellä ne ovat saaneet huikean suosion.

– Luvassa on monenlaisten käsityötekniikoiden näytöksiä, sillä tekijät ovat todellisia mestareita. Ihmiset pääsevät myös itse kokeilemaan taitojaan, Itkonen lupaa.

Messujen aluksi Areenan seinälle kiinnitetään valtaisa, käsityöläisten tekemä aurinko, jonka sakarat on toteutettu erilaisilla tekniikoilla. Messujen päätyttyä aurinkoteos luovutetaan Kuoppakankaan koululle, jossa Itkonen toimii venäjänkielen opettajana ja käsityökerhojen vetäjänä.

Lapsillekin Vesileppis Areenalla on tarjolla vappuriehaa perjantaina ja lauantaina klo 11-15, jolloin siellä järjestetään Lasten Vappupeuhut. Mukana tapahtumassa on muun muassa TV:stä tuttu Pallomerimies.

 

Tanja Itkonen kutsuu käsitöistä kiinnostuneita Areenan Käsityö- ja harrastemessuille lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16.

Jätä kommentti

*