maanantai 23.9.2019 Minja, Miisa, Mielikki

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Kännilasit päässä kuin parin promillen humalassa

Miltä maailma näyttää ja tuntuu kahden promillen humalassa? Sitä pääsin kokeilemaan Surinaa sussuille ja pärinää pojille tapahtumassa, kun Nuorisotoimi ja Liikenneturva tarjosivat mahdollisuuden ”vetää kännit” ilman alkoholia.
Vedän kännilasit päähän, ja nuoriso-ohjaaja Tarja Soininen ohjaa minut asfalttiin teipatun viivan päähän ja käskee kävellä viivaa pitkin. Nuoriso-ohjaaja Marko Räsänen ottaa kamerani ja kuvaa suoritukseni.
Hmm… Viivoja näyttäisi olevan kaksi. Välillä ne lähentyvät toisiaan, kaartuen keskeltä puolikaariksi, jotka koskettavat toisiaan. Odotan hetken, ja tilanne selkiytyy, kun viivat loittonevat toisistaan. Nyt on aikani tullut näyttää, mihin pystyn.
– Kumpaako viivaa minä kävelen? Vai kävelenkö tuosta niiden välistä? kyselen. Ihmiset hirnuvat taustalla.
Matka näyttää pitemmältä kuin onkaan. Olen muutamalla haparoivalla askelella kulkenut sen, ja jonkun käsi toppaa etenemiseni.
Seuraava tehtäväni on pujotella maahan asetetut oranssit muovikeilat. Niitäkin näyttäisi olevan kahdessa rivissä. Tai ei sittenkään, nehän ovatkin ihan sikin sokin. Nostelen jalkojani sivusuunnassa keilojen yli, mutta yksi kaatuu silti. Nauru ympärillä lisääntyy. Ja taas kaatuu keila. Taisin saada puolet keiloista nurin.
Kolmas tehtävä on heittää viisi palloa valkoiseen muoviämpäriin. Tai siis kahteen ämpäriin. Mutta pallojahan on kymmenen. Heitän siis molempiin, päättelen.
Mitä! Pallot loppuvat viidennen jälkeen, yksikään ei ole osunut kumpaankaan ämpäreistä. Hyväntahtoista naurua riittää edelleen.
Otan kännilasit päästäni, ja näen, että ämpäri on ollut reilun metrin päässä. Humalalaseilla matka vaikutti paljon pitemmältä. Ei siis ihme, että pommitin palloillani seinää.
Jälkeeni tulee mies, joka suoriutuu viivasta ja pujottelusta puhtain paperein, ja palloistakin yksi menee ämpäriin. Vaimo kuittaa laidalta, että ”se on harjoitellu”. Jään miettimään, että minkälaisten lasien kanssa.
Tuollaiset lasit pitäisi ostaa jokaiselle suomalaiselle kesämökille. Ne päässä kun pyörisi, niin eipä tarvitsisi muita laseja kallistellakaan. Autoon noustessa ja uimaan mennessä en kyllä kannattaa sitten riisua pois.

Surinaa sussuille ja pärinää pojille -tapahtumasta lisää tarinaa ja kuvia  tulevan torstain lehdessä.

Jätä kommentti

*