maanantai 13.7.2020 Joel, Ilari, Lari

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Juottorantaan uusi osayleiskaava

Leppävirran kunnanvaltuusto päätti pitkällisen keskustelun ja äänestyksen jälkeen, että Juottorannan osayleiskaava uusitaan. Nykyinen kaava sisältää asuinpientataloalueen, vaikkakin edellinen kunnanvaltuusto lupautui jättämään alueen rakentamatta. Uudella osayleiskaavalla alue turvataan pelkästään virkistyskäyttöön ja luonnonvaraiseksi. Kaavan laatiminen ja hyväksyminen vienee vuoden päivät.

Kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina kaavauudistuksen puolesta äänesti 23 valtuutettua ja sitä vastusti 12 valtuutettua. Kaavan uusimisesta oli jätetty 20 valtuutetun allekirjoittama aloite kesäkuussa.

Kommentit

  • ERkki Tirkkonen

    Samaan keskusteluun voisi liittää Muuraissaaren uudelleen merkintä pientalo alueeksi. Eikös se jo edellisessä kaavassa hylätty rakentamiselta. Nyt esillä oleva ”korjattu” kaavamalli näyttää taas että sinne vaan rakentamaan. Mistä tie sinne ? Luonnonkauniin Pikonvirran kohdalta, osoitetaan. Samalla pilataan vanhan Leppävirran reitin kaunein rantamaisema korkealla sillalla. Purjevene miehet tarvitsevat 12-14 metriä vapaata-aukkoa. Kiinteä maavalli silta tukkisi virtaavan veden varareitin Unnukalle. On nähty muutamana talvena Muuraispuron avokanavassa ahtojääpato kun virta on kuljettanut siihen jäänmurtajan ylävirrasta irroittamat jäät. Näistä tosiasioista ei kunnan syrjäkylillä asuvat päättäjät tiedä ”tuon taivaallista”. Tuskin monikaan on kesäisin käynyt Pikonvirralla kesämaisemaa katsomassa, rehuntekoon kun on niin kiire.
    Ei tarvitse Leppävirran taajama nyt lisää tonttimaata. Ei ole rahaakaan kunnallistekniikan tekoon. Ukonniemen pellolla ei vielä ole yksikään ”torppa” tekeillä. Tehkööt uudet asukkaat sillan vuoden 2100 jälkeen jos siihen on välttämätön tarve. Edullisempi on pitää Muuraissaari kunnan metsämaana josta 40-50 vuoden välein voi myydä tukkipuita, kuten viime kesänä jo siististi saaren sisäosista tehtiin.

Jätä kommentti

*