sunnuntai 31.5.2020 Helka, Helga

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Jäiden nostaminen Kalmalahdesta alkoi

Soinilansalmen miehet Timo Ripatti (vasemmalla), Aulis Keinänen, Jarmo Laamanen, Teuvo Vepsäläinen ja Seppo Vepsäläinen sahaavat tällä viikolla Kalmalahden jäätä luolajäänveiston MM-kisoihin.

 

Saha on soinut kuin metsätöissä ikään tiistaista lähtien Leppävirralla Kalmalahden jäällä, kun Soinilansalmen miehet ovat nostaneet jäätä luolajäänveiston MM-kisoja varten. Urakoinnin seurauksena Kalmalahden jäähän uimarannan laitureiden eteläpuolelle syntyy iso avanto, jota jäällä liikkujien kannattaa varoa. Alue on rajattu verkoin ja nauhoin.

Hiihtoareena muuttuu jääluolaksi, kun sinne rahdataan yhteensä 250 000 kiloa jäätä ja 400 kuutiota lunta muurien ja rakennelmien taustoiksi.

Kisat alkavat 13. helmikuuta, jolloin maailman parhaat jääveistäjät 15 eri maasta saapuvat kisaamaan Luolajäänveiston MM-titteleistä. Mukana on joukkueita Kaukoidästä, USAsta, Siperian Jakutiasta ja Euroopan parhaimmista jäänveistomaista. Kyseessä on kautta aikojen kansainvälisin jäänveistotapahtuma Suomessa ja pohjoismaissa.

Kilpailut päättyvät 18.2. iltapäivällä, jonka jälkeen yleisö pääsee ihastelemaan luolan nähtävyyksiä toukokuun puoliväliin saakka. Hiihtäjät pääsevät areenan normaalia lyhyemmille laduille jälleen 20. helmikuuta.

Tapahtumasta enemmän tiistain 7.2. Soisalon Seudussa.

 

Jätä kommentti

*