lauantai 30.5.2020 Pasi

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Jäälatu avattu Kalmalahdella

Jäälatu avattuHiihtämään pääsee vihdoin myös ulkoladulle, sillä noin 4,5 kilometrin mittainen jäälatu Kalmalahdella avattiin keskiviikkona 22.1. Baanaa on sekä luisteluhiihtäjille että perinteisen lykkijöille.
Ulkoilualueiden hoitaja Markku Oksman ajoi ladun moottorikelkan perään asennetun ”latukoneen” avulla ensimmäisen kerran keskiviikkona, ja teki uusintakierroksen vielä torstaina 23. tammikuuta.
– Näkyihän tuolla jo ensimmäiset hiihtäjät olevan, Oksman kertoi latuhommista palattuaan.
Latua on odotettu, ja siitä on soiteltu toiveita Liikuntatoimistoon, mutta jäät ovat olleet vielä viime viikkoihin asti arveluttavan heikot.
– Ei sinne ole aikaisemmin arvannut moottorikelkalla lähteä. Näiden pakkasten myötä jäätä on jo sellaiset parikymmentä senttiä, mutta vieläkin ajoin ladun melko lähelle rantaa, Oksman kertoi.
Jäälatu lähtee Unnukan rannasta Kalmalahden pohjukasta ja kiertää Karlvikin lahden kohdalta perinteistä reittiä molempia rantoja pitkin.
– Lunta on vielä sen verran vähän, että perinteisen ladulla jää paistaa paikka paikoin, mutta tuskinpa se haittaa. Ja nopeasti se latu paranee, jos vähänkin saadaan lisää lunta.

Jätä kommentti

*