tiistai 14.7.2020 Aliisa, Alisa

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Hormipalo Fiskarsin tehtaalla Sorsakoskella

Sorsakoskella Fiskarsin tehtaan tuotannon pinnoitusuunissa syttyi tiistaina hormipalo vähän ennen aamukahdeksaa.

Aamulla tehtaan työntekijät havaitsivat hormin olevan kuuma ja että sieltä tulee ulos savua, jolloin osattiin epäillä hormipaloa. Pian havainnon jälkeen pelastuslaitokselle tuli tieto tulipalosta automaattisen paloilmoituksen kautta.

Työntekijät yrittivät alkusammuttaa palavaa hormia vaahtosammuttimilla. Palo oli sen verran voimakas, etteivät vaahtosammuttimet riittäneet sammuttamaan sitä kokonaan, mutta niillä paloa pystyttiin hillitsemään.

Paikalle saapui Leppävirralta ja Varkaudesta yhteensä neljä pelastuslaitoksen yksikköä. Pelastuslaitos sai tilanteen nopeasti hallintaan ja sammutti palavan hormin. Hormi tuhoutui palossa käyttökelvottomaksi, muutoin tuli ei päässyt leviämään hormista muihin tehtaan tiloihin tai rakenteisiin. Pelastuslaitoksen osalta hoidettavaksi jää vielä palopaikan jälkitarkkailu ja tilojen tuuletus.

Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että muutama henkilö lähti ambulanssin mukana tarkistettavaksi, mutta mistään vakavammasta ei ollut kyse.

 

Edit: Lisätty tietoja palon syttymisesta sekä sammutusoperaatiosta 9:59.

 

Hormipalon aiheuttamaa savua saattoi maanantaiaamuna nähdä nousevan tehtaan sisäpihalta.

Jätä kommentti

*