maanantai 13.7.2020 Joel, Ilari, Lari

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

FODMAP-ruokavaliosta apua suolisto-oireisiin

– SUOLISTOVAIVOISTA pitäisi uskaltaa puhua, sillä kyse on ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavasta asiasta, toteaa ravitsemusterapeuttina, yrittäjänä ja bloggarina toimiva Leena Putkonen.

Vastikään ”Superhyvää suolistolle” -kirjan kirjoittanut Putkonen myöntää, ettei suolisto-oireissa ole kyse kaikkein mediaseksikkäimmästä aiheesta, vaikka aihe on sitäkin tärkeämpi. Hänestä erityisesti miehet häpeilevät vatsaoireitaan, eikä niistä sen vuoksi julkisesti uskalleta puhua.

Toisaalta suomalaisista noin 10–15 prosenttia kärsii ärtyvän suolen oireyhtymästä, ja keliakiaa sairastaa noin 1–2 prosenttia väestöstä. Vatsaoireet ovat siis kansakunnassamme yleinen vaiva.

Putkosella on omakohtaisia kokemuksia kyseisistä oireista, sillä hän kärsii ärtyvän suolen oireyhtymästä. Omiin oireisiin hän sai avun FODMAP-ruokavaliosta ja elintapojaan muuttamalla, ja nykyisin Putkonen levittää FODMAP:n ilosanomaa kirjansa ohella vastaanotollaan sekä ruokavaliota käsittelevässä blogissaan.

Lisää Leena Putkosesta ja FODMAP-ruokavaliosta tiistain 19.1. Soisalon Seudusta.

Leena Putkonen kirjoitti kirjan herkkävatsaisten auttamiseksi. FODMAP-ruokavalioon ja terveellisiin elämäntapoihin opastavassa kirjassa on myös liuta FODMAP-yhdisteistä vapaita reseptejä.

Jätä kommentti

*