torstai 16.7.2020 Reino

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Ensimmäiset koronatartunnat todettu Leppävirralla

Käsien peseminen on tärkeää koronatartunnan ehkäisemiseksi.

Leppävirralla on todettu tämän viikon aikana ensimmäiset varmistetut koronavirustartunnat. Kysterin Leppävirran palveluyksikön ylilääkäri Jari Lukkarinen vahvistaa, että näytteet ovat olleet positiivisia. Tarkkaa lukumäärää ei kerrota julkisuuteen, mutta tapauksia on alle viisi.

Lukkarinen muistuttaa, ettei paniikkiin ole aihetta.

– On kuitenkin syytä muistaa olla varovainen.

Hengitystieoireisia, hyväkuntoisia henkilöitä ohjeistetaan hoitamaan infektio kotona.
Mikäli oireet vaativat käyntiä terveysasemalla, on näille henkilöille järjestetty Leppävirralla erillinen päivystysvastaanotto.
Ennen käyntiä on otettava yhteys terveysasemalle puhelimitse.
Mahdollinen COVID-19-näyte kannattaa ottaa heti taudin alkuvaiheessa, jolloin testi löytää viruksen parhaiten.
Lisätietoja näytteenotosta saa omalta terveysasemalta.

Tehokkain tapa ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä on pysyä kotona, huolehtia käsien pesusta ja noudattaa kaikkia viranomaismääräyksiä.

Kommentit

 • Riskiryhmään kuuluva

  Kyllä pitäisi sanoa totuus leppävirran korona tilanteesta ja miksi ei testata riskiryhmään kuuluvia!!! Aamulla soitin leppävirran hoitajalle kun on oireita ja kuulun riskiryhmään niin en testiin päässyt. Kai kuolintodistuksessa sitten lukee kuoli pois ei mitään vakavaa vain korona jos huonosti käy

 • Mummi

  Kun ei se testi ketään paranna eikä pahenna – päin vastoin nyt muut hoitoa vaativat sairaudet jää huonolle hoidolle(tau hoitamatta) kun odotetaan koronatestin vastausta

 • Äkäinen äiti

  Miksi ei vanhemmille tiedotettu tätä ennen koulun alkua? Törkeää!!!! Ja varmaan ehti tartunnan saaneiden perheistä joku käydä koululla….

 • voiei

  Runsas testaaminen on hallituksenkin suositus.

Jätä kommentti

*