lauantai 7.8.2020 Lahja

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Eläinsuojeluyhdistyksen tilavuokra herättää mielipiteitä – nettiadressi keräsi 1211 allekirjoitusta

Leppävirran Eläinsuojeluyhdistyksen palveluihin kuuluu myös lemmikkien hoito. Yhdistyksen puheenjohtaja Satu Pöyhönen pitää sylissään Lumi-kissaa.

Kaikkiaan 1 211 allekirjoittajaa on sitä mieltä, että Leppävirran kunnan on tarjottava ilmaiset tilat Leppävirran eläinsuojeluyhdistykselle. Adressi luovutetaan kunnantalolla maanantaina.

Maanantaina kokoontuvan kunnanhallituksen esityslistalla on myös Marjo-Nina Mustosen (kes.) ja 21 muun valtuutetun syyskuussa 2018 jättämä valtuustoaloite eläinsuojeluyhdistyksen maksuttomien tilojen puolesta. Esityksenä on, ettei kunta tarjoa tiloja ilman vuokraa, koska kunnalla ei ole eläinsuojeluyhdistyksen kanssa sopimustakaan.

Vapaaehtoisvoimin ja avustusten turvin toimiva eläinsuojeluyhdistys maksaa kunnalle vuokraa 339 euroa kuukaudessa. Adressin saatetekstissä todetaan, että kunnan talouden kannalta kyseessä on merkityksetön summa, mutta se on iso raha eläinsuojeluyhdistykselle.  Yhdistys on myös tarjoutunut hoitamaan löytöeläinpalvelun vuokraa vastaan, mutta ei menestynyt tarjouskilpailussa. Nyt kunta ostaa lakisääteisen palvelun Kuopiossa sijaitsevalta yritykseltä.
Leppävirran eläinsuojeluyhdistys on toiminut vuodesta 2017. Se on remontoinut kunnan omistamiin tiloihin Opintie 2:ssa tilat, joihin otetaan pääsääntöisesti viranomaisten eli valvontaeläinlääkärin ja poliisin haltuunottamia eläimiä.

Lue lisää tiistain lehdestä!

Kommentit

 • enpä tiennyt

  Jos olisin tiennyt ko. nettiadressista, olisin antanut siihen myös oman allekirjoitukseni. Kuten varmasti myös aika moni muu.

 • Tarja

  Kyllä olisi oikein, että kunta tarjoaisi tilat ilman vuokraa. Vielä parempi jos järjestäisi löytöeläin palvelut omiin tiloihin ja korvaisi työt kuten Kuopioon!

 • MirjaK

  Ehdottomasti kunnan on annettava tilat ilmaiseksi. Minusta jopa taannehtivasti. Työ, mitä tehdään on arvokasta ja säästää kunnalle pitkän pennin.

 • Inga Magga

  Vuokra on pikkusumma niiden mielestä, joilla rahaa on. Ehdottomasti tilojen tulee olla ilmaiset yleishyödyllistä työtä tekevälle ja lahjoitusvaroin toimivalle yhdistykselle. Leppävirran päättäjät, hiukan hyvää tahtoa peliin mieluummin, kuin pilkun viilausta!

Jätä kommentti

*