maanantai 3.8.2020 Nea, Linnea, Neea, Vanamo

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Boogien iso tarina pistetään toista kertaa kansiin

KEHONRAKENTAJALEGENDAN Jari ”Boogie” Mustosen elämäntarina saatetaan jo toistamiseen kirjalliseen muotoon hänen aloitettua elämänsä toisen kirjaprojektin.

– Ensimmäinen minusta kertova kirja kirjoitettiin vuonna 2004, eikä siinä ollut niinkään syvempia paljastuksia siitä, millainen olen ja millaista elämää olen elänyt. Silloin ei kai uskaltanut kaikkea kirjaan laittaa. Kuitenkin sen jälkeen minulla on ollut haaveena, että voisi tehdä kirjan kaikesta siitä, mitä tapahtui vuoden 2004 jälkeen ja valottaa sitä, millainen persoona todella olen.

Alustavien suunnitelmien mukaan tämän vuoden kesäkuussa ilmestyvän kirjan kirjoittaa Mape Ollila. Imperiumi.net -nettisivustoa luotsaavalla Ollilalla on aiempaa kokemusta kirjailijan työstä muun muassa Sonata Arcticasta ja Nightwishista kertovien teosten kirjoittamisen myötä.

– Kirjasta tulee henkilökuva, joka on kirjoitettu Boogien omalla äänellä. Aikaisempi kirja Boogiesta oli tehty pikemminkin toimittajan suulla, eikä siinä kuulunut ollenkaan sen ihmisen ääntä, kenestä kirjoitetaan, hän analysoi.

– Mulla ei ole väliä, mistä aiheesta kirjoja kirjoitetaan, tarina on tärkein. ja Boogiellahan on iso tarina kerrottavana.

Miesten yhteistyö alkoi tällä viikolla Ollilan saavuttua Leppävirralle viikon mittaiselle vierailulle. Ennen kesää miesten on tarkoitus viettää hetki jos toinenkin turisten ja kartoittaen Boogien elämää pintaa syvemmältä.

– Olen saanut kuulla, että minusta on saatu sellainen mielikuva, että olisin kauhea kusipää. Kirjan myötä ihmiset tulevat varmasti yllättymään, etten ole pelkästään punttijuntti, vaan kerron siinä myös henkisyydestä, bodauksesta ja showpainista ja mielipiteitäni politiikasta.

Koko reportaasi luettavissa ensi viikon Soisalon Seudusta.

Boogie Mustosen (vas.) ja Mape Ollilan tutustuivat toisten teoksiin kirjaprojektin myötä alkavan yhteistyön merkeissä.

Jätä kommentti

*