tiistai 14.7.2020 Aliisa, Alisa

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Biljardiliigan juhlafinaali keräsi pelaajat Leppävirralle

 

Kahdeksannen kerran Pelika-biljardiliigan finaaliottelut pelataan Lepppävirralla, kun 300 pelaajaa kokoontui Vesileppikseen ratkomaan mestaruuksia.

Keskiviikkona alkanut tapahtuma päättyy lauantai-illan iltajuhlaan. Biljardimuotona on poolin 8-pallo virallisin, kansainvälisin säännöin.

Pelaajat ovat selvittäneet tiensä liigan 20-vuotisjuhlafinaaliin eri puolilla maata pelattujen ravintolasarjojen kautta. Syyskuussa alkanut sarja huipentuu lauantain joukkuefinaaliin, jossa 24 maan parasta joukkuetta kohtaavat.

­- Leppävirta on optimaalinen paikka järjestää finaali. Kaikki 18 pöytää saadaan tiiviisti ravintolan ja aulan tiloihin, joten pelejä on helppo seurata. Myös tapahtuman järjestelyt käyvät vaivattomasti, sillä henkilökunnan kanssa on vaivatonta toimia, kiittelee kilpailuvetäjä Jari Peltonen.

Pelika-liigaa on pelattu vuodesta 1996. ­Tällä kaudella liigaan on osallistunut lähes 1300 pelaajaa.

– Biljardi on helppo laji, joka sopii kaikille, miehille ja naisille. Meillä on mukana yli sata pelaajaa, jotka ovat olleet mukana 15 kautta, laskeskelee Peltonen.

Liigaan osallistui myös Leppävirran joukkue, mutta sen tie katkesi karsintoihin. Lohkosta pääsi finaaleihin Kuopion joukkue.

Yleisö on tervetullut seuraamaan pelejä, jotka alkavat sekä perjantaina että lauantaina aamuyhdeksältä ja jatkuvat iltaan saakka.

Jätä kommentti

*