lauantai 23.11.2019 Ismo

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Beowulf Mining luopuu Haapamäen kaivoshankkeesta

Kaivosyhtiö Beowulf Mining on päättänyt luopua Leppävirralla Haapamäen malminetsintäluvasta. Yhtiön suomalaisen tytäryhtiön Fennoscandian Resourcesin toimitusjohtaja Rasmus Blomqvist kertoi, että yritys on ilmoittanut viime viikon maanantaina Turvallisuus- ja kemikaliovirasto Tukesille luopuvansa Haapamäen malminetsintälupahakemuksesta.
– Tämä on tavallista malminetsintätoimintaa. Käynnissä on monta eri projektia ja näin pyritään pienentämään riskiä. Vertaamme projekteja, pidämme mielenkiintoisimmat ja luovumme niistä, joissa on pienemmät mahdollisuudet, Blomqvist kertoi.
Yhtiö kartoitti Haapamäessä grafiittipitoisuuksia ottamalla pieniä näytteitä vanhoista grafiittilouhoksista ja tekemällä alueella sähkömagneettisia mittauksia.
– Näiden tulosten perusteella ja vertaamalla niitä muihin meidän projekteihin todettiin, että Haapamäellä ei ole yhtä isoa prioriteettia kuin muissa kohteissa, Blomqvist sanoi.

Beowulf Mining jatkaa edelleen Heinävedellä Aitolammin-Pitkäjärven alueen malminetsintää. Sinne yhtiölle on myönnetty malminetsintälupa. Alue sijoittuu Kohmansalon-Rusinvirran alueelle ja pieneltä osin Leppävirran puolelle.

Kommentit

 • Juhani Ilppola

  Tuo Leppävirran Haapamäen alue on aivan Heinäveden Aitolammen alueen jatkona vaikka onkin eri kunnan alueella.
  Seuraavaksi odotellaan Fennoscandian Reources yhtiöltä ilmoitusta luopumista Heinäveden Aitolammen ja Tuusniemen Rääpysjärven malminetsintäalueista.
  Fennoscandian Resources yhtiön konttori muuten on Turussa Åbo Akademin vieressä ja Åbo Akademin geologian ja minerologian professori Olav Eklund on ollut Renlundin säätiöltä saamansa apurahan avulla grafiittialueiden etsimisen käynnistäjänä Saimaan järvialueelta ja muualtakin itä-Suomesta.
  Mikähän osuus Suomen valtion rahoituksella on Åbo Akademin grafiitinetsintätoimintaan ?

 • Toni Eerola

  Miksi jutun otsikossa puhutaan ”kaivoshankkeesta”, jos kyseessä on malminetsintä? Kaivoshanke tarkoittaa kaivoksen suunnittelua ja rakentamista. Tarkkuutta termeihin ettei tule väärinkäsityksiä.

Jätä kommentti

*