lauantai 24.8.2019 Perttu

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Alapihan koulun sisäilmaongelmat puhuttivat – ”Rakennus on tiensä päässä”

ALAPIHAN koulun sisäilmaongelmat herättivät kiivasta keskustelua kunnallispäättäjien, vanhempien ja ulkopuolisten asiantuntijoiden keskuudessa torstaina Kivelän auditoriossa pidetyssä info- ja keskustelutilaisuudessa.

Koko koulun tekninen kunto testattiin vuonna 2013. Tällöin myös ensimmäisen kerran tiedotettiin rakennuksen sisäilmaongelmista.

Selvitysten jälkeen koulussa on tehty lisätestauksia ja toimenpiteitä muun muassa ulkoseinien kosteuteen, ilmanvaihtoon ja liian korkeaan alipaineeseen liittyen.

Vuonna 2015 talviaikaan koulun kahdesta eri luokasta tehdyistä seurantanäytteistä löytyi sädesienipesäkkeitä, joidenka myötä vanhempien huoli koulun turvallisuudesta on vain kasvanut

Kunnanjohtaja Matti Raatikainen totesikin heti keskutelutilaisuuden alkuun, että kunnan rakennuskanta on peräisin 60-90-lukujen paikkeilta ja on sen myötä jo aikansa elänyttä. Alapihan koulu ei ole tässä tapauksessa poikkeus.

– Tutkimusten tulokset indikoivat sitä, että koulurakennus on tiensä päässä. Investointiohjelmassa on varauduttu Alapihan perusteelliseen peruskorjaamiseen tai uuden koulun rakentamiseen, hän sanoi.

 

Lue lisää keskustelutilaisuudesta tiistain 26.5. Soisalon Seudusta.

Alapihan koulu

Kommentit

  • Lauri Myllynen

    Pelastakaa Alapihan koulu!

Jätä kommentti

*