lauantai 24.8.2019 Perttu

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Akuuttivastaanotto aloittaa 31.8.

KÄYTÄNNÖT muuttuvat monelta osin Kysterin Leppävirran terveysasemalla 31. elokuuta alkaen. Vanhoja toimintamalleja puretaan, uusia otetaan käyttöön ja puhelinnumerotkin vaihtuvat.
Terveysasemalla aloittaa päiväsaikainen akuuttivastaanotto. Hoitaja ottaa vastaan saman päivän aikana hoitoa tarvitsevat potilaat. Toimintaperiaatteena on tarjota päiväajan kiireellistä (1–3 päivän kiireellisyydellä) sairaanhoitoa tilanteissa, joissa potilas ei tarvitse päivystyshoitoa, mutta ei myöskään voi odottaa vastaanottoaikaa.
– Muutosta on se, että ajanvarausta ei enää tehdä puhelimella, vaan potilas tulee vastaanotolle henkilökohtaisesti ja pääsee hoitajan arvioitavaksi ja hoidettavaksi vuoronumerojärjestelmän mukaisesti, kertoo osastonhoitaja Aune Kauhanen.
– Lääkäri tulee tarvittaessa katsomaan potilasta hoitohuoneeseen, jolloin käynnistä peritään lääkärikäyntimaksu 16,10 euroa. Hoitajalla käynnistä maksua ei peritä, sanoo ylilääkäri Jari Lukkarinen.

Akuuttivastaanotto Leppävirralla toimii maanantaista keskiviikkoon klo 8.15 – 14, torstaina klo 9 – 14 ja perjantaina klo 8.15 – 13.

ASIASTA enemmän tiistain 18.8. lehdessä.

Jätä kommentti

*