torstai 19.6.2019 Siiri

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Äänekäs mopoilu kuumentaa tunteita

Mopopoikien ja -tyttöjen äänekäs kaasuttelu varsinkin öiseen aikaan on herättänyt ärtymystä Leppävirralla.

Yläkoulun opettaja Antti Lepola tietää tilanteen. Mopoilijat samoin kuin keskustassa kumia polttavat autoilijat saavat tunteita pintaan vuodesta toiseen.

Moni on myös huolissaan nuorten turvallisuudesta, kun mopoilijat ajavat tiiviissä rykelmissä liikenteessä. Liikenneturvallisuudesta puhutaan koulussa, mutta päävastuu nuorista on vanhemmilla.

– Koulu voi vaikuttaa asennekasvatuksella. Kotien vastuulla on, millaisessa kunnossa pyörät ovat ja milloin niillä liikutaan, Antti Lepola sanoo.

Kivelän yhdeksännellä luokalla olevat Jesper Kolari, Risto Jäppinen, Santeri Suomalainen ja Valtteri Thorstensson (kuvassa) ovat sitä mieltä, että keskustassa mopoilu vähenisi, jos löytyisi paikka jossa saisi luvan kanssa mopoilla ja harjoitella temppuja.

Lue lisää tiistain 15.9. Soisalon seudusta.

 

 

 

Kommentit

  • Airi Salmela

    Kyllä mopoili häiritsee. Asun leppislenkin tuntumassa ja joskus sielläkin mopoilijat päristävät häiritsevästi! Onko ulkoilureitti oikea paikka mopoille. Roki ymmärrän, että pojat tarvitsevat paikan jossa vähän kokeilla mopon kulkua, mutta se pitäisi kuyllä saada johonkin toiseen paikkaan kin ulkoilureitille! Ymärrän, että pojat tarvitsevat tekemistä! Voisiko se olla jotakin muuta, missä voisi toteuttaa omia haaveitaan!?

Jätä kommentti

*